Ako sme privolali zimu

Na biedne zimy sme si už akosi museli zvyknúť. Nevie s tým nič urobiť parlament, ani hydrometeorologický ústav. Túto zimu sa zima dostavila presne v deň nášho každoročného Spievania Za pecou. Horský park bol pod snehom, všade sa sánkovalo a šmýkalo a v Lesnej škole vďaka Nadácii Horský park sálala keramický pec.

Tentoraz si s nami prišli za hrať a zaspievať muzikanti s Topoľčian a okolia. Skupina Pelami sa skladá z bývalých členov niekdajších skupín Pohoda a Túlaví, ktoré po sebe zanechali plno krásnych, „spievateľných“ pesničiek. Mnohé z nich tvoria doteraz časť repertoáru Pelami, samozrejme, okrem nových pesničiek, ktoré už stihli aj natočiť na cédéčko „Za siedmimi horami.“ Príjemným prekvapením bol kapelník niekdajšej Pohody Marian Nováčik zvaný Maňas, ktorý sa dostavil osobne a s gitarou.

Ďalším prekvapením pre prítomných bolo vystúpenie Barborky Janákovej, ktorej sme mali tú česť zahrať doprovodnú kapelu. Skromné naše poďakovanie za to, že nám niekoľkokrát pomohla záskokom.

Tento večer zďaleka nebol prvý spoločne prespievaný. Poznáme si navzájom naše pesničky, aj plno ďalších pesničiek, ktoré sme už hrali pri ohňoch na Ozvenách ciest, na Príjemnom víkende, aj na Vandermúze, v mlynici na Klepáči a ostatný raz pri umyvárke v kempe festivalu Fest dobré Rybníky. Dve hodiny usilovného spoločného spievania považujeme za veľmi príjemne strávený večer pre nás, aj pre kamarátov, ktorí sa tam za nami napriek zimnej nádielke prepracovali.

Na druhý deň už žiadna zima nebola, ale možno zase bude. A muzika? Tá tiež zase bude.

 

Tento obsah bol zaradený v Kronika. Zálohujte si trvalý odkaz.