Do Ostravy na Ozvěny V4 sa sa pôjde neskôr

FESTIVAL OZVĚNY MUSELI ORGANIZÁTORI ODLOŽIŤ NA NEURČITO kvôli Covid pandémii. Nedá sa nič robiť, zdravie je na prvom mieste. Nechávame na webe tento článok, pretože „odložiť“ neznamená „zrušiť.“ 

V piatok 26. novembra nebudeme hrať v Ostrave, ale niekedy neskôr áno, pretože organizátori  festivalu Ozvěny sa svojho úmyslu nevzdali, len jeho uskutočnenie odložili. Nepôjdeme tam prvý raz, chodíme tam už, hádam, 20  rokov, pretože je tam „hniezdo“ priaznivcov takej muziky ako hráme my. Majú tam skvelú skupinu Tempo di vlak (v súčasnosti nehrá, ale verme, že len dočasne) a pozývali si kopec iných a spoločne sme prespievali nejeden večer. Na jar zvyknú poriadať „Trampský guláš,“ samozrejme, uvarený najmä z muziky. Na jeseň potom festival „Ozvěny.“ To však nie je primárne hudobný festival, ale festival najmä cestovateľský. Kopec prednášok a filmov, ktoré podnecujú dobrodružné túžby prekročiť hranice vlastného humna a spoznať rodnú Zemeguľu. Keďže pandémia riadne priškrtila spoločenský život, aj cestovatelia sa museli riadne zabývať v paralelnom online vesmíre, takže všetky informácie o nadchádzajúcom ročníku nájdete na festivalovom webe. Nájdete tam však aj záznamy minulých prednášok https://www.ozvenyostrava.cz/youtube/ a tiež stojí za to pozrieť sa sem: https://ozvenyv4.nzn.cz/ Predošlé Ozvěny boli totižto iba online.

No a kde nájdete nás? To sa dočítate tu: https://www.ozvenyostrava.cz/program/

Budeme mať tú česť účinkovať v rámci úvodného koncertu druhého víkendu festivalu „Ozvěny V4.“ To V4 znamená Visegrádsku štvorku – združenie stredoeurópskych krajín, ktoré tento festival prostredníctvom Visegrad Fund podporilo finančne, pretože cestovanie znamená spoznávanie a tade vedie cesta k priateľstvu.

Sme stále toho názoru, že žiaden online kanál nenahradí stretnutie so živou muzikou a tešíme sa po troch rokoch do Ostravy-Poruby do Domu kultúry Poklad, kde v piatok 26. novembra  večer po vystúpeniach skupiny Dominika a časti skupiny Tempo di vlak zahráme naše pesničky.

Tento obsah bol zaradený v Oznamy. Zálohujte si trvalý odkaz.