Mladá, začínajúca kapela po 25 rokoch

Nedlho po vzniku Rolničiek sme začali viesť kapelovú kroniku. Dobrá vec, keď si chceme pripomenúť, koľko ľudí v tejto skupine zanechalo svoju stopu. Každá zmena priniesla chvíľu neistoty, či sa podarí nájsť náhradu za toho, kto kapelu práve opúšťa, prípadne či sa kapelu podarí obnoviť po jej rozchode. Kapele pribúdajú roky a jej členom starosti a na druhej strane čas akoby bežal rýchlejšie a tlačí nás všetkých do starostlivejšieho výberu toho, čomu a komu ho venujeme. Keď dojdú baterky niektorému z členov kapely, vždy ide o to, či ostatní majú vôľu pokračovať a hľadať náhradu a tiež či ju nájdu. Keď dôjdu baterky aj kapelníkovi, je to zložitejšie a pre ostatných ťažšie.

Za 25 rokov sme už prešli kadečím. Menili sme zloženie, znova nacvičovali repertoár a sem-tam doň pridávali pesničky kapiel, ktoré skončili, v nádeji, že sa vrátia. Teraz sa vraciame my.

Vďaka Hanka a Majke, ktoré nepripustili opak a postarali sa o doplnenie kapely, vďaka Milovi a Jurajovi, ktorí sa s elánom pustili do cvičenia a vďaka našim rodinám, ktoré nám držali palce.
Máme za sebou starostlivo naplánovanú sériu skúšok a prvé vystúpenie v Ivanke pri Dunaji, kde nás prijali za svoju kapelu. Fotky odtiaľ máme symbolicky od Sancha, ktorý pozná Rolničky od samého začiatku.

P1150260

Tešíme sa do Sklených Teplíc aj do Kremnice, kde práve pred štvrťstoročím dejiny Rolničiek začali. Príďte tam za nami, alebo nás pozvite tam, kde nás chcete vidieť a počuť. Sme opäť živá kapela, teda vieme prísť zahrať tam, kam nás pozvete, pravidelne cvičíme a dokonca aj nové pesničky. Budeme ďalej hrať – kým bude komu.

Tento obsah bol zaradený v Kronika, Oznamy. Zálohujte si trvalý odkaz.