Naša 30. sezóna

Milí priatelia,

V máji sme sa po siedmich mesiacoch konečne zase stretli celá kapela a zistili, že sme ešte všetko nezabudli a že nás stále baví spolu hrať a už dokonca cvičíme novú pesničku, hoci s koncertovaním, ktoré nášmu muzicírovaniu predsa len dáva zmysel, je to všelijaké.

Lenže toto je náš tridsiaty rok a bez ohľadu na okolnosti si to chceme užiť.

Naše plány sú skromné, avšak potešíme sa, ak sa na nich zúčastníte.

Festival Folkové Chvojení, bohužiaľ, ani tento rok nebude. V Českej republike sú ešte platné isté obmedzenia, ktoré túto krásnu akciu neumožňujú urobiť. Veríme, že sa s kamarátmi zo skupiny Marien a takisto s kamarátmi, ktorí nám tam vždy pomáhali so spievaním, stretneme pri inej príležitosti.

Prvý raz v tomto roku na pódiu nás môžte vidieť, počuť a zaspievať si s nami na festivale Fest Dobré Rybníky v kempingu neďaleko Trenčína v piatok 30. júla večer. Máme radi festivaly, kde sa hrá nielen na javisku, ale cez deň na lavičkách a po koncerte pri ohni. Ubúda ich, ale tento sa, našťastie a vďaka Calimu a jeho partii, drží.

Prvým naším „narodeninovým“ podujatím bude 17. plavba Granu. V sobotu 7. augusta sa poplavíme na kánojkách po Malom Dunaji z Bratislavy do Vlkov, kde sa utáboríme, založíme táborák a budeme hrať, kým budeme vládať. Kto sa chcete k nám pridať, ozvite sa Hanke.

O dva týždne neskôr strávime víkend v Kremnici, tam, kde sa naša skupina vlastne zrodila. V sobotu 21. augusta budeme hrať na festivale Folk v záhrade, ktorý pripravujú naši kremnickí kamaráti – skupina Vo vývoji. Hrať tam budú Martin Libič, naši folkoví súputnici Jasoň, samozrejme Vo Vývoji, ale aj Klára Štroffeková a uvidíme kto ešte z kremnických muzikantov, medzi ktorými sa cítime ako doma. Koncert potrvá do neskorého večera a potom sa v záhrade zrejme bude, tak ako minulý rok, opäť hrať pri ohni kým sa bude vládať.

V nedeľu, až sa zobudíme, sa chystáme opäť navštíviť Kremnický Štôs a na ňom konkrétne miesto, kde zakladatelia kapely spolu začali pred tridsiatimi rokmi hrávať. Cestou späť sa zastavíme na jedinečnej vyhliadkovej skale nad Kremnicou a potom zbehneme dolu a pôjdeme domov.

V Kremnici síce teraz nefunguje nijaký kemping, ale ubytovňa Veterník, kde sa chystáme spať, prežila a hádam aj niektoré ďalšie. Pre istotu si rezervujte nocľahy včas.

No a potom sa uvidí. Kým bude pre koho, budeme hrať.

Tento obsah bol zaradený v Oznamy. Zálohujte si trvalý odkaz.